IT bezpečnost

Útoky na IT infrastrukturu a data firem všech velikostí se, bohužel, stávají součástí dnešního kybernetického světa. Pochopitelně se s tím ale nikdo nechlubí a často ani není možné zveřejnit řetězec příčinných událostí – právě z bezpečnostních důvodů. A tak je často nemožné se z těchto případů poučit.

My ale bedlivě sledujeme hackerské trendy i vývoj bezpečnostních systémů a jsme tak schopni zabezpečení Vašeho IT udržet v té nejodolnější kondici, které lze efektivně dosáhnout.

POJĎME NA TO HLAVOU

Zabezpečení jako služba

Zabezpečení jako služba


Nejlepším způsobem, jak ochránit celou Vaší IT infrastrukturu a veškerá data v ní uložená, je mít nepřetržitý přehled o všech jejích součástech a datových tocích, udržovat je neustále aktualizované, umět okamžitě reagovat na podezřelá chování a pro každý případ mít robustní, odolný a pravidelně ověřovaný mechanismus zálohování.

Máte pocit, že to znamená nasazení velkého počtu IT pracovníků a bude to drahé? Vůbec ne! Díky automatizaci rutinních, ale i sofistikovanějších úkonů, zapojení AI a strojového učení, to dnes již možné je. Pro komplexní ochranu námi spravovaných počítačových sítí a veškerých jejich prvků používáme autonomní systém, který naprostou většinu těchto úkonů zvládne bez nutnosti zásahu lidské síly.

A v těch několika málo případech, se kterými se vypořádat neumí, nabízí zkušenému specialistovi našeho týmu sadu mocných nástrojů, se kterými během pár okamžiků dokáže provést úkony, které by při manuálním postupu zabraly hodiny nebo dny. Celé toto řešení je velice efektivní, škálovatelné a volně kombinovatelné se všemi našimi ostatními službami. A je jedno, jestli chcete ochránit jediný počítač nebo rozsáhlou infrastrukturu o několika pobočkách. Takto účinnou ochranu si dnes může dovolit opravdu každý.

Zálohování

Zálohování


Žádné zabezpečení není stoprocentní, a tak je životně důležité mít zálohy všech podstatných dat. Zálohování ale ani zdaleka není jen o tom mít někde uloženou ještě jednu kopii důležitých dat. Ti znalejší z Vás se teď jistě usmáli a řekli si: “ My zálohujeme metodou 3-2-1, tedy systémem tří záloh, kdy dvě jsou místní, ale na oddělených zařízeních a poslední v jiné lokalitě.“

Dobře. Ale jste si tím stoprocentně jistí? A kdy jste naposledy zkoušeli z těchto záloh něco obnovit? A na jiný hardware? A jak dlouho to trvalo? Zálohujete I veškeré změny? Jsou tyto zálohy a všechna jejich umístění odolná proti ransomware a jiným hrozbám? A kde vlastně fyzicky leží ty geograficky oddělené zálohy?

Pokud, byť na jednu z těchto otázek, neznáte odpověď, mohou být Vaše data ve vážném ohrožení. I zálohování metodou 3-2-1 může být zdlouhavé, technicky složité a komplikované. Co ji tedy mohlo překonat?

Představte si, že všechna Vaše data se zálohují nepřetržitě, a to na více médiích a na více lokalitách, jsou šifrovaná a odolná proti ransomware, pravidelně testovaná, spustitelná na téměř jakémkoliv fyzickém zařízení nebo ve virtuálním prostředí a jejich obnova nezabere dny ale hodiny nebo i méně.

Že jsme pohádkáři? Kdepak. 😉 Tyto kouzla umíme převést do běžné praxe, zakomponovat do většiny bezpečnostních mechanismů, a je jedno jestli potřebujete zálohovat mobilní zařízení, počítač, síťové úložiště NAS, databázi, aplikaci, web, fyzický či virtuální server nebo celý cloud, at už jde o Microsoft 365, Google Workspace, či celou Azure infrastrukturu. Pořád nevěříte? Tak to s námi vyzkoušejte první měsíc budete mít zdarma bez závazku dalšího využití.

Testování bezpečnosti

Testování bezpečnosti


Abychom byli schopni nasadit to nejlepší zabezpečení právě pro Vás, je nejprve dobré zjistit způsob Vašeho fungování a chování v IT struktuře, ve které jste zvyklí pracovat. Zmapujeme slabá místa a klasifikujeme data podle důležitosti a způsobu jejich využívání.

Na základě takto získaných poznatků pak můžeme doporučit i přímo realizovat nasazení vhodné skladby bezpečnostních mechanismů. Tím to ale zdaleka nekončí. Pravidelným opakováním testovacích mechanismů neustále sbíráme nová data a nastavené procesy optimalizujeme a vytrvale, opakovaně zušlechťujeme. Vrstvíme smysluplné bezpečnostní mechanismy tak, abychom dosáhli maximální efektivity při zachovaní přijatelných nákladů.

Školení kybernetické bezpečnosti

Školení kybernetické bezpečnosti


I to nej neprůstřelnější zabezpečení může během několika okamžiků podlehnout dobrým úmyslům nedostatečně informovaného zaměstnance či kolegy. Jedním z pilířů dobrého zabezpečení je tak perfektní znalost základních pravidel IT bezpečnosti u všech lidí, kteří s Vašimi IT prostředky přicházejí do styku. Nepodceňujte tuto součást!

Připravíme pro Vás školení na míru s praktickými ukázkami fungování IT prvků, které jste zvyklí používat. Vedlejším přínosem našich školení často bývá i zefektivnění pracovních postupů a získání hlubších znalostí nástrojů, které sice používáte denně, ale o mnoha jejich vlastnostech a funkcích jste neměli ponětí.